Føler jeg bare MÅ dele denne oppskriften med deg. Har fått den av Ingrid i klassen, men gjort noen justeringer (pent ord for tom-for-noe-og-gidder-ikke-handle-men-det-gikk-bra-syken) med godt hell, så jeg kan nesten (?) kalle den for min egen. Det er ganske enkelt, nesten som å lage sølekaker, konsistensen minner nemlig litt om nettopp det, klissete og deilig.
2 dl havgregryn
3 dl havrekli
2 dl sammalt rug (grov)
2 dl sesamfrø
2 dl solsikkefrø
2 dl linfrø
2 ts salt
7 dl vann
Bland alt sammen, la det stå og svelle i 20 minutter, og fordel det ut over to brett. Del opp med pizzahjul før du steker det i 180*C i 45 minutter. Tørkes på rist i ca 45 min. (ca 100*C og åpen dør på ovnen).
Tips: Bruk NYTT bakepapir under, så slipper knekkebrødene så lett, så lett. -og du slipper å fordøye bakepapir.
Tips 2: Bruk en fuktig skje/sleiv til å fordele deigen utover, så går det litt lettere, og du blir ikke så klissete på hendene. :)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar