Så feil kan man ta. Helsedirektoratet ber om mye..
3x150 gram grønnsaker
+2x 150 gram frukt
=750 gram
Jeg brgynte å veie litt, for å være sikker på at jeg ikke jukset. Da fant jeg problemet. En gulrot sjelden veier mer enn 70 gram. (jeg liker dem litt små, så er de ikke så trælete). Et eple veier ca 100 gram uten skrott. Så selv om jeg spiste 5 frukt/grønnsaker, nådde jeg ikke målet til helsedirektoratet.
Heidi's løsning:
- 1 grønnsak(/bit) til alle brødmåltider, og heller litt mindre brød. Alltid noe (agurk/tomat/salat) på brødskiva,
- Kutt opp gulrot/kålrot/agurk/epler og ha på bordet på kvelden. Det smaker veldig mye bedre med oppskåret!
- Gjør det enkelt til middagen! Hermetiserte og fryste grønnsaker inneholder mer næringsstoffer enn grønnsaker som har ligget noen dager i kjøleskapet.
3 kommentarer:
Hva med gulerøtter som har vært så lenge i kjøleskapet at de begynner å krympe, har de mistet mye næring?
De gulerøttene suger næringsstoffer ut av kroppen din i steden for å tilføre... :P
Oiii Heidi!! Snakk om folkeopplysning!
(jeg tuller ikke)
Referer til opplysningen om frossne/hermetiserte tingetanger i forhold til ting i kjøleskapet.
nå ble jeg glad =) Det er jo så lettvindt med frossent og hermetikk.
God klemm til deg Heidi, min antistressoksidant =)
Legg inn en kommentar