12 desember 2010

Bæææææ

Jeg er et kjøleskap. Misforstå meg rett, det er på ingen måte slik at du finner pålegg og egg på innsiden av meg, og jeg har ikke en dør som gjør innsiden lett tilgjengelig. Det er mer måten jeg fungerer på. Særlig på vinteren. Jeg er varm utenpå og kald inni. Iskald. Noen ganger blir jeg kald på tuppene også (nese, fingre og tær). Da er det bare en ting som hjelper.

Ull. Ull innerst mot kroppen. Jeg snakker ulltrøye, sånn alle bestemødre har i skapet. Sånn skikkelig god og myk. Fra midten av oktober til slutten av april (ca) er det fast plagg hos meg.

Men jeg har et lite problem. Jeg har noen fra pierre robert, men de er litt korte. Noen som vet om noen som er litt gode og lange, sånn at man ikke blir "mellabær" (et nordnorskt ord som mangler i min dialekt. Betyr mellom-bar, eller glippe mellom topp og underdel)?

4 kommentarer:

Mildrid sa...

Kjenner veldig til problemet! Sykt varm utenpå (utenom på nese, tær og fingre), og beinkald inni!

Har ei skjorte som er kjøpt på sparkjøp, Janus heiter merket. God og lang, og fin med lilla striper :) Evt er Ullmax sine gode og lange. Kanskje ikkje så fine, men ingen problem med at man blir mellabær iallefall :)

Runar sa...

En liten korigering:
Jo Heidi, du har egg inni deg.

Anders sa...

Kjøleskap var en god metafor! Varmen fraktes fra det kalde indre til de enda kaldere ytre omgivelsene, altså blir radiatoren varm.

Trivia: seler gjør det motsatte, og har en varmeveksler som sørger for at blodet som kommer fra den indre delen av kroppen varmer opp blodet som er på vei inn igjen fra den kalde delen av kroppen. Dermed er de kalde ytterst og varme inni. Du er altså for lite sel (og for mye sau etter tittelen å dømme).

Hilde sa...

Bogerud Heidi =)
Der har de både Janus og andre fine merker. Noen skikkelig myke og fine. Ellers hvis du går opp litt i pris, www.oslosportslager.no
http://www.oslosportslager.no/produktkategori/bh-3-2160.aspx
og
http://www.oslosportslager.no/produkt/asnes-fjell-singlet-dame-1011-24706.aspx
og
http://www.oslosportslager.no/produkt/ulvang-klassisk-polo-mglidelas-dame-0910-22724.aspx

jeg har den øverste ;) utrolig digg!! De andre er litt mer på drømmeplanet enda... men når jeg blir rik ;)