24 januar 2011

Slår et slag for løken

Bilde fra forskning.no
I disse influensa og forkjølelsestider er det greit å ha et godt kosthold, slik at kroppen er best mulig rustet til å bekjempe ekle basiller.

I følge forskning.no reduserer løk (purre, vanlig gul, hvitløk osv) gjentetting av blodårene, reduserer blodtrykket og innholdet av kolesterol, og er gunstig for mage/tarmsystemet. Så selv om du slipper en ekstra fis etter et løkrikt måltid, er det kanskje verdt det?

Heidi's base til suppe: (2-3 personer)
1 finhakket gul løk
2-3 hvitløksfedd, knust
Litt olje.
1 blokk grønnsaksbuljong (eller ca 7 dl kraft, hvis du er en sånn en)

Stek løken på middels varme til den er myk (ca 5 min), så tilsetter du de grønnsakene du skal lage suppe av (blomkål? Tomat? Erter? -eller en miks?), kanskje det er godt med en dæsj (også kalt en slump) matfløte for å mildne smaken noe. Det er godt til erte- og blomkålsuppe. Litt sukker og sitron hvis det er tomat.

Synes du det er ekkelt med klumper? Bruk en stavmikser.

Og vips, så har du en deilig, billig suppe. Tomatsuppe på denne måten koster ca 10 kr, og er mye bedre og sunnere enn posesuppen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Supert,gleder meg til å prøve!
Ska bli sunn.Til mandag;-)

Anonym sa...

Takk for tips! Nu bi dæ løksupp tel folket i ettermiddag! Passa fint når stipendet gikk mæ tel andre teng! :-D