28 desember 2009

Øredobber til besvær

På vei til årets julefeiring i nord hadde jeg kjøpt meg noen nye øredobber, (sånn går no minuttan på flyplassen.) Siden jeg er så utrolig praktisk hadde jeg tatt med en liten veske til å ha mobil og lommebok i. I denne ble øredobbene lagt. Så var vi i landet der friheten råder, og jeg skulle bruke de eminente øredobbene, men finner dem ikke. Leter litt rundt omkring, men finner dem ikke. Tenker på min storesøsters stadige overbærenhet over at jeg roter bort ting, trekker på skuldrene og tenker at ting har en tendens til å dukke opp, bare vent, jeg finner det nok.

Julaften dag, jeg er skikkelig irritert på meg selv fordi jeg ikke finner de sabla øredobbene. Så kommer jeg på at jeg har lett etter en liten pakke med silkepapir, men de ligger jo i den lille sorte vesken! Jeg leter i hele det Schrøder Elvikske hjem, men ingen øredobber og ingen veske er å finne. Rådfører meg med svigermor, svigerbestemor, mann, ingen har sett noe. Jeg er nær ved å gi opp, og er skikkelig irritert over at jeg ikke kan klare å holde orden på ting. Klager litt til svigermor på kjøkkenet, og så kommer Kristine Marit (svigersøster) inn, har nettopp vært hos han Jon (kjøpmannen på øya,, red anm) : "Å, nei! Leter du etter en sort veske? Hva var i den? Et par øredobber og en lipsyl?" Jeg nikker forsiktig på hodet.

Det viser seg at Kristine på en eller annen måte har fått den opp i bagen sin på vei fra Bodø, og da hun finner den er hun overbevist om at det er søsteren til kjæresten sin. Flaut nok, så hun raste avgårde og holdt igjen postmannen på trappa til han Jon, sånn at hun akkurat rakk å sende den med posten før den gikk... Så nå ligger veska med øredobbene på lillehammer.

1 kommentar:

E&KM sa...

Kan bekrefte at veska ligger trygt på Lillehammer og at den har det etter forholdene bra. Koz fra svigersøss som er skikkelig flau (puh, flaks at jeg rakk postmannen!) og kjæresten hennes som ler..