Øysteins spesialpasta |
2 -3 store porsjoner:
ca 15 sjampinjong
1/2 boks picnic-skinke
1 paprika
Evt litt Broccoli
Creme fraiche oppi til slutt.
Pasta, vi bruker båndspagetti
Broccoli og potetsuppe før koking og mosing |
Det er så deilig med suppe når det er kaldt ute. Dette blir alt for mye til 2 personer:
1 gul løk
6 fedd hvitløk
2-3 poteter
En bukett med broccoli
Stek løken myk på middels varme med litt olje, ha i grønnsakene og fyll på med vann så det akkurat dekker. Ha i en buljongterning eller to (jeg lager litt svak buljong, ellers blir det ramsalt..), og kok i ca 15 min. Mos med stavmikser eller blender.
Restepai |
Bunn:
1,5 dl hvetemel
1,5 dl sammalt hvete
100 g smør
3 ss vann
Kna sammen, det skal bli litt grisete.
Klem utover en ildfast form.
Fyll:
3 egg
3 dl melk
litt salt
Resten av picnicskinken fra pastaen (ca 100g)
Litt revet ost
Grønnsaker du måtte ha liggende. Jeg brukte sjampinjong og broccoli. Disse bør stekes litt slik at de slipper vannet, ellers blir paien veldig bløt..
3 kommentarer:
mmm.. deilig.. Har du middagstips tel ei mæ skrall økonomi som plutselig innsåg at ho ikkje har jobb og tjen egne penga..?
Hardt å være student? =) Broccolisuppa kan da umulig koste mer enn 10 kr..
Legg inn en kommentar