29 oktober 2010

Mor go'hjerta?

Strikker eller hekler du? Og får en del restegarn? Ikke helt sikker på hva du skal bruke det til? Jeg dumpet innom denne bloggen, som samler inn garn/lapper/striper/ferdige tepper til et sykehus i Nepal. Her har jeg klippet inn instruksjoner fra bloggen, så er det lett for deg hvis du har lyst til å bidra:

Kristin og Erik Bøhler arbeider på Okhaldunga sykehus i Nepal. Nepal er et land med høye fjell og kalde vintre og sykehuset de jobber ved ligger høyt oppe i fjellene. De gjør et fantastisk arbeid ved sykehuset. Erik som lege og Kristin med alt mulig. Vi støtter sykehuset med å sende ulltepper til dem. Det begynte med at Kristin spurte oss i barneforeningen om ungene kunne strikke hver sin lapp så vi kunne sende et lappeteppe til Nepal. Vi sendte et teppe fra barneforeningen og deretter ballet det på seg. Det har nå blitt sendt over hundre tepper til Sykehuset, men så lenge behovet er der trenger de kontinuerlig varme ulltepper. Inneliggende pasienter som trenger varme eller har vanskeligheter med å få på seg klær pga skade får teppe, og når babyer blir født på sykehuset og mødrene ikke har klær til barnet sitt så får de et lappeteppe som er strikket i Norge. Det har etterhvert kommet mange lapper innom min mor som styrer med prosjektet. Lappene har blitt sydd sammen til tepper og deretter sendt avgårde til Nepal.

Lappene vi strikker er ca 15x15 cm (skulle det avvike finner vi alltid noen som passer ilag :) )
Det er viktig at det er ULL. Det er det som varmer best :)


Ikke feste trådene, da har vi noe å sy dem sammen med. Ha gjerne lang festetråd, gjerne en halv meter.
Nepaleserene er fargeglade folk og det er herlig med spreke farger.
(hvit er dødens og sorgens farge i Nepal og er derfor ikke så aktuell farge å strikke hele tepper med. Er ikke så stas å kle hvitt på nyfødt baby der. Er ok med noen hvite lapper innimellom, men ikke helt hvite tepper)

Remser:
Hvis dere vil bidra med flere lapper kan dere strikke dem etterhverandre om dere vil. Når du har strikket 15 cm i en farge bare skifter du farge og strikker 15 nye cm. Da blir det færre lapper å sy sammen.

Hele tepper:
om dere er flere i samme området som strikker blir vi svært glad for ferdige lappetepper : )
(de fleste teppene som er sendt måler ca 1meter x 1 meter+)
Det er like fantastisk hver gang det kommer strikkelapper eller ferdige tepper i posten eller på døren. Da vet vi at det hjelper, varmer og gleder noen på Okhaldunga Sykehus.


Jeg håper noen av dere lar seg inspirere til å finne frem ull og pinner for å varme og glede andre.


Lapper/tepper kan sendes til;
Jorunn Aadland Dørdal
Nordre Gommershaugen 1 B
5254 Sandsli

Legg gjerne ved navn og mailadresse, min mor liker å gi tilbakemelding til dem som bidrar om at teppene er på vei.


Ingen kommentarer: